Ziekenhuisarts en Ontslag

Posted by | No Tags | Doctor vs Hospital · Publications

De ziekenhuisovereenkomst van een arts is nog zelden een “benoeming voor het leven” te noemen. Beheerders van ziekenhuizen maken steeds vaker gebruik van hun recht om de overeenkomst eenzijdig te beëindigen.

Voor een arts is een dergelijke beslissing zowel persoonlijk als professioneel bijzonder ingrijpend. De reactie van de arts is er vaak één van onmacht en ongeloof, terwijl een groot aantal “ontslagen” perfect kunnen worden betwist wegens het niet respecteren van de procedures of inhoudelijke motivering.

Het dossier Ziekenhuisarts en Ontslag dat dit najaar werd uitgegeven door Indicator heeft als bedoeling om aan de arts een praktische inzage te bieden in de rechten die hij heeft bij eenzijdig ontslag door de ziekenhuisbeheerder. Het is een praktische tool die de ontslagen arts kan raadplegen om zijn rechten te kennen, maar beter nog, een werk dat elke ziekenhuisarts tips biedt om, wanneer de zon nog schijnt, de regen te antiperen, want met J.F Kennedy is ons leitmotiv: “The time to repair the roof is when the sun is shining”.

Meer informatie over dit dossier via volgende link: Ziekenhuisarts en Ontslag


No Comments

Comments are closed.